Christmas Drive Thru
Christmas Drive Thru

Q&A over Covid-19 en je bruiloft of feest op ons landgoed

Q&A | Mogelijkheden en regels

Hieronder vind je een Q&A (vraag en antwoord) met de meest gestelde vragen over je bruiloft of feest in combinatie met de regels en protocollen van Covid-19.

Een bruiloft of feest ziet er natuurlijk anders uit dan je in eerste instantie voor ogen had. Wij zullen er desondanks alles aan doen om jullie een onvergetelijke dag te bezorgen.

Hoeveel gasten kunnen wij binnen ontvangen en wat is er mogelijk?

Tussen 1 juni en 1 juli mogen wij binnen maximaal 30 gasten ontvangen, na 1 juli tot 1 september mogen wij (voorlopig) maximaal 100 gasten binnen ontvangen, echter vanwege de 1.5 meter regel, dat tussen gezinnen en huishoudens 1.5 meter moet zitten, daalt de capaciteit van de zaal naar maximaal 60 personen en maximaal 35 in ons restaurant.

Hoeveel gasten kunnen wij buiten ontvangen?

Voor buiten geldt geen maximum aan het aantal gasten. Ook hier geldt dat tussen gezinnen en huishoudens 1.5 meter moet zitten waardoor op het grote terras een maximale capaciteit is van 75 personen. Onder de stretchtent kunnen maximaal 40 personen met de 1.5 meter in acht houdend plaats nemen. 

Hoeveel gasten mogen bij de ceremonie aanwezig zijn?

Vanuit de regels die wij van de gemeente Wierden hebben ontvangen geldt in juni een maximum van 30 personen en vanaf 1 juli tot (voorlopig) 1 september 100 personen, inclusief trouwambtenaar en bode. 

Hoeveel gasten mogen bij elkaar aan tafel zitten?

Alle gezinnen, huishoudens of max. twee personen uit een niet huishouden mogen bij elkaar aan tafel zitten BINNEN 1.5 meter. Voor alle andere (groeps) samenstellingen geldt de 1.5 meter regel. In de praktijk betekent dit dat er voor elk gezin of huishouden aparte tafels staan. Lange tafels zijn hierdoor niet mogelijk. Van sta-tafels mag alleen gebruik worden gemaakt als gasten gebruik maken van een kruk en rondlopen moet zoveel mogelijk worden vermeden. 

Omdat er buiten meer capaciteit en mogelijk is, kunnen wij dan buiten ons feest gaan vieren?

Ja, dit kan. Houd rekening dat je een alternatief nodig hebt bij zeer slechte weersomstandigheden en je toegewezen bent aan de capaciteit van de zalen.

Mag een DJ buiten draaien?

Ja, rekening houdend met de geluidsnorm van de gemeente Wierden. Hierdoor mag een DJ buiten geen harde muziek draaien, achtergrondmuziek is buiten wel mogelijk. 

Kunnen wij dansen en hoeveel dansruimte is er?

Door de 1.5 meter regel moet je dansen op 1.5 meter. Dit is in de praktijk lastig in te vullen vanwege de ruimte. Voorbeeld: Bij een dansvloer van 7.5 x 7.5 meter kunnen slechts 9 personen dansen.

Hoe gaan jullie bedienen naar onze gasten?

Wij hebben de verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving van onze medewerkers. Dat betekent dat wij, waar mogelijk, zoveel mogelijk de 1.5 regel in acht houden. Wel wordt er middels ‘smart distancing’ aan tafel geserveerd, maar ook hier proberen wij zoveel mogelijk afstand te houden.  

Zijn er culinair nog beperkingen?

Vanwege een groter besmettingsrisico adviseren wij geen buffetten. Bij barbecues wordt geadviseerd om de bijlagen zoals salades, brood etc. op tafel te serveren. Graag denken wij met jullie mee voor een Corona proof culinaire invulling.  

Scroll naar top